Halálos baleset Szerencs közelében - Frissítve!

MTI   ·   2011.09.18. 09:19

Befejezte a helyszínelést a rendőrség a 37-es számú főúton Szerencs közelében, a taktaharkányi elágazás térségében, ahol egy furgon és egy teherautó ütközött össze vasárnap kora reggel. A balesetben ketten vesztették életüket. A rendőrség tájékoztatása szerint a kisteherautó vezetője egy betörés után lopta el a járművet.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a helyszínelés befejeztével feloldották az útzárat, már nem kell kerülniük az arra közlekedőknek.


A szóvivő azt is közölte, hogy a megyei rendőr-főkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja a két halálos áldozatot követelő karambol körülményeit. A furgon, azaz a kisteherautó vezetője egy 19 éves férfi volt - pontosította a korábbi adatot Egyedné Novodonszki Éva.


Korábban arról számolt be, hogy vasárnap reggel fél hétkor érkezett a bejelentés a balesetről, amely a 37-es számú főút taktaharkányi elágazásának közelében történt egy nyílegyenes útszakaszon, jó látási körülmények között. Forgalom nem volt az említett részen, így nincs tanúja a balesetnek.


Az első megállapítás szerint a kisteherautó Miskolc irányából haladt Szerencs felé, amikor eddig tisztázatlan okokból áttért a szemközti sávba, és fékezés nélkül, frontálisan, nagy sebességgel ütközött össze a szemből érkező teherautóval.
Mindkét autóban csak a vezetők ültek. A kisteherautót egy 19, a másik járművet egy 35 éves férfi vezette.


Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kisteherautó sofőrje egy betörés után lopta el a járművet.


A férfi a Nyíregyházával szomszédos Napkoron tört be egy bárba, magához vette a pénztárból a váltópénzt, és üdítőitalokat is elvitt. Feltehetően megtalálta az udvaron álló kisteherautó kulcsát, de az ingatlanról csak úgy tudott kihajtani, hogy az ott álló traktorral előbb beszakította a kerítést, majd átült a kisteherautóba, és elhajtott.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.