Kígyó a kabinban, elsőbbségi leszállás

iho   ·   2016.11.08. 18:58

Az Aeromexico Torreonból Mexikóvárosba tartó Embraer E-190-esének utasterében nem sokkal a leszállás előtt került elő egy zöld kígyó a fejfeletti  poggyásztartók valamelyikéből. A kígyót a magyar sajtóban viperaként emlegetik, de ez még nem biztos, a pontos fajtájáról, illetve hogy mérgeskígyóról volt-e szó, egyelőre a légitársaság közleménye sem jelöli meg.

Az biztos, hogy az előkúszó majd a csomagtartóról leeső állatot néhány higgadt utas aszemélyzettől kapott takaróval fogta el.  A pilóta piroritást kért és kapott az irányítástól, így a gép tíz perccel később már leszállhatott, a reptéren pedig hivatásos hüllőszakértők fogadták a potyautast.

Az Aeromexico közleményében jelezte, vizsgálatot folytatnak azügyben, hogyan kerülhetett a kígyó a fedélzetre, és a társaság megteszi a megfelelő intézkedéseket annak érdekében, hogy ilyesmi nem fordulhasson elő többé.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek