Kikötői turistaközpont Esztergomban

MTI/iho   ·   2014.10.11. 14:43

Hendrik Krisztina tájékoztatása szerint a létesítmény kihasználja a Duna adta lehetőségeket, így kiszolgálná a kikötőben partra lépő turistákat, illetve nyitva állna a városlakók előtt is, hiszen Esztergomban jelenleg nincs olyan helyszín, ahol családok együtt szórakozhatnak. A kikötő mellett információs pultot állítanának fel, faházakban őstermelők kínálnák áruikat, szabadtéri színpadot hoznának létre, valamint játszóteret alakítanának ki és a területen vendéglátó egység működne, a Dunára néző szabadtéri terasszal.

– A szabadidőpark a jelenlegi tervek szerint márciustól október végéig üzemelne. A létesítményt az itt élők bevonásával szeretnék elnevezni, ezért a névadásra közösségi oldalon írnak ki pályázatot – ismertette az elképzeléseket Strigonium Zrt. vezérigazgatója.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Áprilistól augusztusig Fertő-táj vonatokat közlekedtet a GYSEV

GYSEV/iho   ·   2024.04.13. 12:00

A vasúttársaság Sopron és Nezsider között elsősorban turisztikai céllal indított járatainak az a célja, hogy környezetbarát vasúti közlekedéssel minél többen felkeressék az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar és osztrák oldalának településeit, látnivalóit.