Kipróbálná, milyen egy buszt vezetni? Most megteheti virtuálisan!

MTI   ·   2019.07.08. 11:55

Dávid Ilona, a Volánbusz Zrt. és a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. elnök-vezérigazgatója hétfőn az egyedi járművet bemutató sajtótájékoztatón kiemelte: a munkaerőpiac átalakult, a munkaerő-toborzást az igényekhez kell igazítani. Nem elég csupán álláshirdetéseket megjelentetni bármilyen munkakörre, személyesen is el kell juttatni az üzeneteket. A jármű mobilitását kihasználva közelebb lehet majd jutni a leendő munkavállalókhoz: a karrierjárattal a hagyományos állásbörzék mellett fesztiválokon, rendezvényeken, szakképző centrumokban találkozhatnak majd az érdeklődők.

Sánta Zoltán, a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta: egy Mercedes-Benz Citaro O530-as típusú autóbuszt alakítottak át a kecskeméti műhelyben. A busz üléseit újra kárpitozták, a padlót felújították, a burkolatokat átfestették. A jármű légkondicionált, kétszázharminc voltos aljzattal és wifivel felszerelt. A jármű középső részében szimulátort helyeztek el, a hátsó térben pedig tárgyalót rendeztek be, ahol lehetőség lesz az állásinterjúkra is. A toborzóbusz mutatja azt is, hogy a regionális közlekedési központok képesek hatékonyan együttműködni.

A karrierjárat elsőként az EFOTT fesztiválon lesz látható július 10-14. között.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.