Kirepült az MTZ-ből: a 299-es Bz kettétépte a traktort

MTI/iho   ·   2016.07.24. 10:00
fabsebbal00

Az eset egy vasúti átjáróban tötént a Csongrád megyei településen: a traktor egy andráskereszttel jelzett átjáróban hajtott a sínekre, és összeütközött a Szentesről Orosházára tartó személyvonattal. A Mávinform tájékoztatása szerint a vonat egyik tengelye kisiklott. A szerelvényen senki nem sérült meg. A katasztrófavédelem honlapján azt írta: a traktor vezetője az ütközés során kirepült járművéből, életét az újraélesztéssel sem sikerült megmenteni. A műszaki mentés akár vasárnap délig is eltarthat, addig Szentes és Orosháza között szünetel a vonatforgalom. Az utasokat vonatpótló buszok szállítják.

 Traktort gázolt a 299-es Bzmot Fábiánsebestyén határában, a traktor vezetője meghalt (fotók: MTI/Donka Ferenc)

A baleset azért is különösen érthetetlen, mert – ahogy galériánk utolsó fotóin, a Google utcaképén is látható – a kereszteződés jól belátható. A traktorosnak elvileg látnia kellett volna a Bz-t, amely biztosan nem száguldott, ismerve a 147-es vonal pályasebességét – 60-nal lehet döngetni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek