Nem megy másképp: kettétépik a répavonatot Csabacsűdnél

Szever Dániel   ·   2013.10.11. 06:30
CSC_0111

A kampány idején rendszeres vendégek a Szergejek az év közben igen ritka teherforgalmú 125-ös vonalon. Csabacsűd és Szarvas között heti több alkalommal is hattengelyes mozdonyok színesítik a vasút hétköznapjait, a megszokott Bz-motorkocsik mellett.

Szarvasra érkezik a Kaposvárra készülő tehervonat első része<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a felvételeket a szerző készítette)</br>

A Kaposvárra készülő rakott szerelvény hossza nem okoz különösebb nehézséget az M62-eseknek, ám a forgalomnak feladja a leckét: nem fér el a háromvágányos, rövidke békés megyei vasútállomáson. Kívülállóknak látványos, a vasutasok életét jól megmozgató megoldás született: Szarvasig két részben közlekedik a szerelvény. Csabacsűdön ettől az időszaktól eltekintve nem is dolgozik forgalmi szolgálattevő, egyedül egy váltókezelőt vezényelnek oda, aki főként a sorompót kezeli.

A szerelvény második fele már megrakodva várakozik az első vágányon, hogy visszajöjjön érte a Szergej

Képsorozatunk készítésekor a hatvani 628 127-es mögötti tehervagonokba pakoltak két részletben. Amennyiben nem borul a menetrend, általában késő délelőtti órákban, gépmenetben érkeznek a gépek Szolnokról Csabacsűdre. Ezután az első szerelvénnyel 12 óra körül startolnak Szarvasra, ahonnan körüljárást követően már sietnek is a második körért, amit általában még sötétedés előtt sikerül elhozniuk.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek