Újra közlekednek a vonatok a Gyermekvasúton

iho   ·   2015.04.07. 15:34
bbaa--IMG_5858__150407

A felborult mozdonyt gond nélkül visszatették a sínekre, így az Mk45 2002-est saját lábán vontatták el a helyszínről. A vonatok mától újra a megszokott rend szerint közlekednek.

Korábban írtuk:

A Gyermekvasút honlapján kiadott tájékoztatás szerint a vonatok szerdán sem fognak járni az elhúzódó mentés miatt. A baleset közúton nehezen megközelíthető helyen, Jánoshegy állomás Szépjuhászné felőli bejárati jelzőjénél történt, csak erdei utakon lehet ide autóval eljutni.

A baleset helyszíne<br>A képre kattintva galéria nyílik!<br>(fotók: Vörös Attila)

Korábban írtuk: a siklás Szépjuhászné és Jánoshegy állomás között történt, a Jánoshegy alatt. A mentés szervezését kezdte meg egyelőre a MÁV, de mivel közúton nehezen megközelíthető helyen történt a baleset, komoly fejtörést okoz majd a mentés.

A MÁV sajtóügyeletese elmondta, az Mk45 2002-es mozdony vontatta szerelvény Hűvösvölgyből indult a Széchenyi hegy felé, majd a Jánoshegy alatt a gép kisiklott, és az oldalára dőlt. Személyi sérülés nem történt, de kedden már nem járt többet a Gyermekvasút. Kérdésünkre a MÁV-nál nem tudták megmondani, meddig szünetel majd a közlekedés a MÁV Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton. A MÁV azt ígérte, amint részleteket tudnak, tájékoztatnak bennünket.

Az Mk45 2002 pályaszámú dízelmozdonyt szinte napra pontosan két éve szállították vissza Szombathelyről, a MÁV Vasjármű Kft. műhelyéből, ahol egy korszerűsítésen esett át. Új, Caterpillar gyártmányú dízelmotort és hidrosztatikus segédüzemi berendezéseket kapott. A nagyjavítás keretében megújultak a villamos berendezései és a forgóvázak is. Teljes megújulásának utolsó lépéseként a mozdony új külső festést is kapott, azt már a hűvösvölgyi fűtőháznál végezték el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek