Új vasúti híd épül Hatvanban

MTI/iho   ·   2013.12.11. 14:19

Ezt Loppert Dániel, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója és Szabó Zsolt Hatvan polgármestere, országgyűlési képviselő, útügyi miniszteri biztos jelentette be Hatvanban.

Loppert Dániel elmondta: a 2014 márciusában kezdődő és 2015 nyarán végződő beruházás három részre tagozódik. Megépül egy új, 131 méter hosszú és 20,5 méter széles, kétszer egy sávos út, továbbá egy buszsáv, kerékpárút és járda. Ehhez kapcsolódóan kiépül egy körforgalom és a városon áthaladó 3-as főúton is kisebb korrekciót hajtanak végre a kerékpárosok biztonsága érdekében.

Szabó Zsolt emlékeztetett, a jelenlegi, 1906-ban épült híd kapacitása ma már túl szűk, naponta több mint tízezer jármű halad át rajta. A polgármester szavai szerint a beruházás óriási lépést jelent a hatvani közlekedési problémák megoldásában, lényegesen gyorsabb lesz az ó-hatvani és új-hatvani városrészek közötti közlekedés.

Szabó Zsolt szólt arról is, hogy ez a projekt a város legnagyobb uniós forrásból megvalósuló beruházása.
A hatvani közlekedési koncepció következő lépése a déli elkerülő út megépítése lesz – tette hozzá. Mint hangsúlyozta, szeretnék a városból teljes egészében kivinni az átmenő forgalmat.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Elkezdik felújítani Veszprém vasútállomását

iho/vasút   ·   2023.02.03. 09:00

Idén Veszprém tölti be Európa Kulturális Fővárosának szerepét, bevonva a város és a régió intézményeit, kulturális színterének szereplőit és civil szervezeteit. A programhoz kapcsolódva Veszprém vasútállomás felújításának első üteme február elején megkezdődik.