Közel két és fél millió forint adományt gyűjtött a Semmelweis Egyetem Alapítványnak a MÁV–Volán-csoport

iho/közút   ·   2023.12.19. 13:00
ikarus263_autobusz

Egy valódi Ikarus 263-as autóbuszt és egy startos Taurus modellmozdonyt vásárolt meg egy-egy licitáló a Jónak lenni jó! jótékonysági akció keretében.

A MÁV–Volán-csoport idén is csatlakozott a Duna Médiaszolgáltató által immár tizenkettedik alkalommal meghirdetett Jónak lenni jó! című adománygyűjtő jótékonysági akcióhoz. A Volánbusz az Ikarus 200-as sorozatának egyik ritka példányát, egy 263-as autóbuszt, a MÁV a Gyermekvasút fennállásának 75. évfordulójára felmatricázott, 470 002 pályaszámú villamos mozdonyának modelljét, valamint egy gyermekvasúti élményutazást ajánlott fel a Semmelweis Egyetem Alapítvány javára folyó gyűjtésben.

Az Ikarust a 700 ezer forintos kikiáltási ár több mint háromszorosáért, 2,2 millió forintért vásárolta meg a legtöbbet ajánló licitáló, míg a modellmozdonyt 250 ezer forintért sikerült értékesíteni. A MÁV–Volán-csoport így összesen 2 millió 450 ezer forinttal segítheti a Semmelweis Egyetem Alapítvány céljait, a koraszülött gyermekek fejlesztését.

A Gyermekvasút 75. évfordulóját hirdető matricával díszített 470 002-es Taurus modellje 250 ezer forintért kelt el (fotók: MÁV Zrt.)

A vállalatcsoport számára nagy öröm, hogy az autóbusz és a modellmozdony értékesítéséből befolyt jelentős összeggel támogathatja a koraszülött gyermekek megmentését, fejlesztését célzó emberfeletti erőfeszítéseket. Az értékmentési programján évek óta dolgozó Volánbusz bízik abban is, hogy az autóbusz megőrzésre és hasznosításra méltó értéket jelent majd új tulajdonosának is, és számos retrórendezvényen találkozhatunk majd a már kuriózumnak számító járművel.

A jótékonysági akció december 17-i műsorában a MÁV–Volán-csoport – évek óta végzett adományozói tevékenysége elismeréseként – kiemelt támogatói oklevélben részesült. A cégcsoport eddig három alkalommal támogatta a közmédia jótékonysági műsora által felkarolt civil szervezeteket, összesen mintegy 23 millió forint értékű pénz- és üzemanyagkártya-adományozással, idén pedig újra nagy örömmel, új formában járult hozzá a kezdeményezéshez.

A MÁV–Volán-csoport az évek óta végzett adományozói tevékenysége elismeréseként kiemelt támogatói oklevélben részesült

A vállalatcsoport ezúton is köszöni a felajánlást minden licitálónak, az autóbuszért legmagasabb összeget ajánlónak, illetve a modellmozdony megvásárlójának egyaránt!

(Nyitóképünkön a Volánbusz értékesített Ikarus 263-asa. Kép forrása: MÁV Zrt.)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek