Közlekedésbiztonsági eszközöket adott át a Katolikus Karitász Kárpátalján

MTI/iho   ·   2018.01.10. 16:15

A kárpátaljai magyar családok balesetmegelőzését segítő háromezer láthatósági mellényt adott át közel hárommillió forint összértékben a Katolikus Karitász Munkácson. A láthatósági mellényeket egyenlő arányban vásárolta meg 2,5 millió forintért az autóklub, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács.

A közlekedési balesetek jelentős része azért következik be Ukrajnában, mert a kerékpárosoknak nem kötelező láthatósági mellényt viselniük, a kerékpárokat fényvisszaverő elemekkel felszerelni és kivilágítani. Az utak rendkívül rossz állapota és a hiányos közvilágítás is nehezíti a közlekedést. Rendőrségi statisztika szerint a múlt év első felében Kárpátalján 175 közlekedési baleset történt, ezekben 21 személy életét vesztette, 200 pedig megsérült. A halálos áldozatok és sérültek mintegy 25 százaléka gyalogos és kerékpáros volt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!


Kapcsolódó hírek