Lassítás az erős szél miatt

iho   ·   2013.03.22. 18:45
Az erős szél miatt két vonalon továbbra is csökkentett sebességgel közlekednek a vonatok. A pénteken tapasztalható erős, helyenként orkán erejű szél miatt a vasúttársaság vonalain már csak két szakaszon közlekednek 60 kilométer per órás sebességkorlátoz mellett a vonatok. Az érintett vasútvonalak és szakaszok: a Budapest–Hegyeshalom vasútvonal Biatorbágy és Szárliget közötti 29 kilométeres szakasza, valamint a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vasútvonal Karcag–Püspökladány közötti 15 kilométeres szakasza. Az időjárási viszonyok miatt bevezetett biztonsági intézkedések miatt átlagosan 10-20 perccel hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok – írja a Mávinform közleménye..

A debreceni vonalon még délután is nagy erőkkel dolgoznak a MÁV szakemberei a korábbi felsővezeték szakadás helyreállításán valamint a – 17 órakor újra jelentkező – biztosítóberendezési hiba elhárításán. Az erre utazók akár 30-50 perces késésre számítsanak.

Korábban a Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vasútvonal Tárnok Kápolnásnyék közötti 20 kilométeres szakaszon is korlátozást vezetett be a társaság, amelyet délután hat óra előtt, az időjárás enyhülésével feloldottak.

Kapcsolódó hírek