Lefutott az ATR a pályáról Münchenben

iho/repülés   ·   2012.05.17. 18:57
Atr_munchen_cim

Az Air Dolomiti regionális légitársaság  ATR-72-500 típusú I-ADCD klajstromjelű gépe a Lufthansa járatszáma alatt repült a München-Velence útvonalon, 58 utassal és négy főnyi személyzettel. A müncheni reptérről való felszállás után130-as repülési szinten a személyzet füstöt jelentett a pilótafülkében, és visszafordult Münchenbe.

Röviddel leszállás előtt a személyzet hajtóműproblémát jelentett a müncheni toronynak. A reptér 26L pályáján kemény leszállás közben a gép letért a betonról, az orrfutó beroskadt és az ATR a pályától 80 méterre állt meg. Az gépet kiürítették, az AvHerald szerint senki nem sérült meg, más jelentések öt sérültről tudnak. Az ATR-72-es komoly károkat szenvedett.

(fotó: Kai Riemenschneider, Planepictures.net)

A müncheni repülőtér egyik pályáját a baleset miatt több órára le kellett zárni, több mint húsz járatot kellett más repülőtérre átirányítani.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.