Lehetetlennek tűnőre vállalkozik a Coca Cola

MTI/iho   ·   2018.01.21. 18:45
cocacola0

Csomagolási gyakorlatának gyökeres átalakításával az atlantai székhelyű vállalatnak az a célja, hogy 2025-ig csomagolóanyagai száz százalékban újrahasznosíthatók legyenek, 2030-ig pedig száz százalékra növelje palackjai visszagyűjtési és újrahasznosítási arányát.

– Bolygónk a csomagolási hulladékok problémájával küzd, így felelős vállalatként támogatnunk kell e kihívás megoldását. A hulladékmentes világ megvalósítható. Mi épp erre vállalkoztunk, és arra buzdítunk másokat is, hogy csatlakozzanak hozzánk – mondta James Quincey, a Coca-Cola elnök-vezérigazgatója.

Az biztos, hogy nyernénk vele

A meghirdetett Hulladékmentes Világ (World Without Waste) névre hallgató globális stratégia a Coca-Cola fenntarthatósági erőfeszítéseinek következő lépése. A vállalat 2015-ben, a tervezettnél öt évvel korábban elérte és túl is szárnyalta azon célkitűzését, hogy az üdítőitalaiban felhasznált vizet száz százalékban visszapótolja a víznyerő helyeken.

A Coca-Cola Magyarországon forgalmazott PET-palackjai már most is száz százalékban újrahasznosíthatóak, a hazai gyártás során felhasznált műanyag mennyisége pedig tizenöt százalékkal csökkent az utóbbi pár évben. Az újrahasznosított műanyag aránya jelenleg átlagosan húsz százalék, amelyet 2030-ig ötven százalékra terveznek növelni Magyarországon.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek