Lett egy ilyen képünk – nem photoshopoltuk...

iho/vasút   ·   2016.07.08. 10:06
400px_gysev_desiro_ml

Úton van Magyarország felé a GYSEV első, 4744 300 pályaszámú Desiro ML-vonata, amit július 15-én adnak majd át hivatalosan Bécsben. A háromrészes, villamos motorvonatokat a Siemens krefeldi üzemében rakják össze, a forgóvázak a grazi üzemből érkeznek. A százhatvan kilométer per órás sebességre képes szerelvények mindkét oldalán négy-négy ajtó, utasterében 259 ülőhely található. Az alacsonypadlós vonatok padlószintje hatvan centiméter. A 75,1 méter hosszú járművek kétáramneműek: az osztrák és a magyar szabvány szerinti betáplálásról (tizenöt kilovolt 16,7 hertzes, valamint huszonöt kilovolt ötven hertzes váltakozó áramról) képesek üzemelni.

A németországi Passauban fotózták le a GYSEV első új villanydezsőjét (forrás: Facebook)

A GYSEV osztrák divíziója Ausztria keleti részén, Burgenlandban és Bécs vonzáskörzetében működik, emellett Sopron és az osztrák főváros között is biztosítja a vasúti közlekedést. Az új Desiro ML-vonatok az ausztriai Deutschkreutz (Sopronkeresztúr) és Bécs között, Sopronon keresztül, valamint a 2015-ben átvett, 9-es számú Fertőszentmiklós–Pomogy (Pamhagen)–Bécs vonalakon fognak közlekedni, az ÖBB-vel együttműködésben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek