Lezárják a tavaly decemberben átadott autópályát Romániában

iho   ·   2015.09.04. 10:40

A román útügyi igazgatóság (CNADNR) és a munkálatokat végző cég közösen állapította meg, hogy nem földcsuszamlás miatt rongálódott meg, hanem az alapozásnál használt anyagok megroskadásáról van szó, amiért a kivitelezőt terheli a felelősség, a garanciális javításokat pedig a kivitelező saját költségén végzi majd el.

Ezen az útszakaszon található a legnagyobb (egy kilométer hosszú, húsz emeletnyi mélység felett átívelő) romániai völgyhíd, amelynek környezetében hatalmas földmennyiséget mozgattak meg a terep előkészítése során.

Az útburkolaton ott már az avatás után két hónappal repedések jelentek meg, amelyeket eddig részleges forgalomkorlátozások mellett aszfaltozással próbáltak eltüntetni.

A völgyhídra vezető pályaszakaszok térségében, ahol megrepedt a burkolat, az avatás óta folyamatosan munkagépeket lehetett látni a ledózerolt domboldalakon. A szakemberek szerint a 22 kilométernyi autópályából hat kilométernyi területen megsüllyed a burkolat már korábban, de arról egyértelműen megállapították, hogy a talajmozgások miatt történt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek