Lezárták az utat Sárkeresztúr és Sárosd között

MTI   ·   2012.02.07. 10:14

A folyamatos havazás és az erősödő széllökések miatt nehezen járhatók az utak Fejér megyében, a 6209-es út Sárkeresztúr-Sárosd közötti szakaszát lezárták – közölte a rendőrség kedden.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, az alsóbbrendű, négy számjegyű utak zöme nehezen járható az egész megyében. Hozzátette, hogy kedd reggel elakadt személyautó mentésében is közreműködtek. A székesfehérvári járőrök két felnőttet és két gyermeket találtak a gépkocsiban, amely Kisiszkán, a Bánya utcában akadt el a nagy hóban.

Lánczos János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatóságának üzemeltetési osztályvezetője arról adott tájékoztatást, hogy megközelíthetetlen település nincs, de több helyen hófúvások nehezítik a közlekedést. A közútkezelő bérelt gépeket is igénybe vesz az utak takarításához. Ha az erős szél nem csillapodik, kritikusra fordulhat a helyzet több útszakaszon (Székesfehérvár-Úrhida, Székesfehérvár-Iszkaszentgyörgy, Székesfehérvár-Zámoly, Adony-Káloz) is – tette hozzá.

Suralik András, az Alba Volán Zrt. székesfehérvári üzemigazgatója megerősítette, hogy minden település megközelíthető. A helyközi és a távolsági autóbuszok jelentős késésekkel közlekednek, és a helyi közeledésben is késésekre kell számítani.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.