Lezárták az utat Sárkeresztúr és Sárosd között

MTI   ·   2012.02.07. 10:14

A folyamatos havazás és az erősödő széllökések miatt nehezen járhatók az utak Fejér megyében, a 6209-es út Sárkeresztúr-Sárosd közötti szakaszát lezárták – közölte a rendőrség kedden.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, az alsóbbrendű, négy számjegyű utak zöme nehezen járható az egész megyében. Hozzátette, hogy kedd reggel elakadt személyautó mentésében is közreműködtek. A székesfehérvári járőrök két felnőttet és két gyermeket találtak a gépkocsiban, amely Kisiszkán, a Bánya utcában akadt el a nagy hóban.

Lánczos János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatóságának üzemeltetési osztályvezetője arról adott tájékoztatást, hogy megközelíthetetlen település nincs, de több helyen hófúvások nehezítik a közlekedést. A közútkezelő bérelt gépeket is igénybe vesz az utak takarításához. Ha az erős szél nem csillapodik, kritikusra fordulhat a helyzet több útszakaszon (Székesfehérvár-Úrhida, Székesfehérvár-Iszkaszentgyörgy, Székesfehérvár-Zámoly, Adony-Káloz) is – tette hozzá.

Suralik András, az Alba Volán Zrt. székesfehérvári üzemigazgatója megerősítette, hogy minden település megközelíthető. A helyközi és a távolsági autóbuszok jelentős késésekkel közlekednek, és a helyi közeledésben is késésekre kell számítani.

Kapcsolódó hírek