Logisztikai központ Szikszón

MTI   ·   2012.08.16. 09:04

Hatezer négyzetméter alapterületű logisztikai központot épített az Üvegszikla Ingatlankezelő Kft. a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszó határában lévő iparterületen, a Hell Energy palackozóüzeme közvetlen közelében, a csaknem 650 millió forintba került létesítményt szerdán adták át.

A tíz dokkolókapus, rámpakiegyenlítéses rendszerű raktárbázis felépítését az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar állam is támogatta 250 millió forinttal. A kivitelezés az elmúlt év szeptemberében kezdődött, és valamivel több mint tíz hónap alatt fejeződött be.

Az ingatlankezelő társaság elsősorban a Hell üzemének, valamint a térség más gazdasági cégei kiszolgálása miatt döntött a szikszói helyszín mellett. A logisztikai központot az energiaital-gyártó céggel szállítószalag köti össze.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.