Lufthansa: sztrájk után tárgyalások

iho/repülés   ·   2012.09.08. 09:58
cim

A német légitársaság és a 19 ezer főnyi kabinszemélyzet legfőbb képviselete, az UFO szakszervezet ismét felveszi a tárgyalások fonalát a tegnapi, immár huszonnégy órás, és egész Németországra kiterjedő munkabeszüntetés után.

Még a sztrájk idején a Lufthansa bejelentette, leállítja a berlini központ utaskísérő állományának kiszervezését és a külső foglalkoztatás bevezetését: ez volt a munkavállalók részéről a legfőbb követelés. Ez azt jelenti, hogy a légitaskísérők tobábbra is állandó foglalkozatatottként dolgozhatnak a légitársaságnál.

Az UFO vezetője, Nicoley Baublies azt is elmondta, hogy sikerült előzetes megállapodást aláírni a társaság vezetésével a bértárgyalások folytatásáról is, és addig nem lesz újabb sztrájk, amíg ebben a kérdésben nem születik döntés.

Mint arról az iho/repülés is többször hírt adott, a sztrájksorozat harmadik napján vagy ezer járatot volt kénytelen lemondani a légitársaság. Az első két, részleges munkabeszüntetés a társaságnak 10 millió euróba került, a pénteki 24 órás és az egész országra szóló sztrájk káradatait még nem közölték.

Kapcsolódó hírek