Magyarország 37 százalékkal csökkentette károsanyag-kibocsátását 1990 óta

MTI   ·   2023.09.26. 18:41

A közlekedés területén azonban még van lehetőség a további csökkentésre. 

Mnderről Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára beszélt Budaörsön, ahol átadták a Porsche Hungaria által létesített Mooncity elektromobilitási tudás- és élményközpontot. Az államtitkár szerint a kormány igyekszik a közösségi közlekedés és a közúti közlekedés területén is támogatni az elektromobilitás terjedését stratégiai programokkal. Dolgoznak a Jedlik Ányos terv átalakításán, folyik tovább a Zöld busz program, de vállalkozások számára is szeretnének majd egy elektromobilitásra való átállást segítő programot indítani. A töltőinfrastruktúra fejlesztésének támogatására is beadott egy tervet a kormány az Európai Bizottságnak, remélhetőleg ezekre is mihamarabb megérkezik a jóváhagyás.

Németh Balázs, a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy az elektromobilitás terjedésével párhuzamosan egyre nő az igény az okos töltési megoldásokra, ezt az igényt innovatív, versenyképes termékpalettával tudja cégük kielégíteni. Porsche Hungaria közleménye szerint a Moon a Porsche Hungaria márkája, amely az elektromos járművekhez kínál hatékony töltési lehetőségeket magán- és céges vásárlók részére egyaránt. Amellett, hogy a töltőberendezéssel állnak a felhasználók szolgálatára, rendszermegoldásokat kínálnak innovatív módszerekkel, az otthoni felhasználástól az ipari gyorstöltő állomásokig.

A most átadott Mooncity bemutatóteremben a Moon legújabb töltési technológiáiról és termékeiről kaphatnak a látogatók átfogó képet, valamint tájékozódhatnak a különböző elektromosautó-töltési megoldásokról, a töltési infrastruktúra-, az energiamenedzsment rendszerek és a zöld mobilitás aktualitásairól. A létesítmény otthont ad majd elektromobilitási és műszaki előadásoknak, kerekasztal-beszélgetéseknek, konferenciáknak, és meg lehet ismerkedni a helyszínen a Volkswagen Csoport elektromos- és plug-in hibrid modelljeivel is.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek