Makettbolt Ferihegyen

iho/repülés   ·   2012.10.04. 11:30
IMG_7002cim

„Végre megint lehet kapni a repülőtéren!” – így hangzottak az első vélemények a HANGAR 2A nevű üzlet megnyitása hallatán. A nevéből sejthetően a 2A Terminálon, azon belül is a tranzitterületen (újra)nyílt bolt az 1. Terminál bezárása óta hiányzott a Budapest Airport kínálatából. A repülőgépmakett-bolt az új helyén még inkább a vásárlók látókörébe került: a legtöbb schengeni irányba induló utas mellette jut el a beszállókapuig – adja hírül a Budapest Airport.

Számos Budapesten megforduló légitársaság jól ismert géptípusa kapható, de olyan makettek is helyet kaptak a polcokon, amelyek eredetiben még soha, vagy csak nagyon ritka alkalmakkor látott vendégek a magyar főváros repülőterén. A HANGAR 2A kínálata egészen széles: megtalálhatóak itt a felfújható műanyag repülőgép játékoktól kezdve a nagyon pontos, élethűen festett és több tízezer forintba kerülő, elsősorban gyűjtőknek szánt ritkaságok is. A közepes árfekvésben kapható pl. az Airbus A330-as interkontinentális gépe (több légitársaság festésével), valamint az elmaradhatatlan Airbus A380-as, amely nemcsak slágertermék, de egyben a budapesti repülőtér egyik megbecsült vendége volt 2011 október másodikán, amikor a Lufthansa óriásgépe leszállt Budapesten.

A kínálatból természetesen nem hiányozhatnak a volt Malév-repülőgépek sem, a HANGAR 2A üzletben két típussal találkozhatunk: a volt nemzeti légitársaság utolsó flottájának gerincét alkotó Boeing 737-essel két méretben, valamint a Malév fennállásának 65. évfordulójára készült különleges retró festésű Bombardier Q400-assal.

„Tapasztalataink szerint a repülőgépmakettek kedvelt ajándéktárgyak, főleg utazás előtt és nem csak gyerekeknek” – árulta el Alan Bork, a Budapest Airport fogyasztói üzletágának igazgatója. Hozzátette: „Boldogok vagyunk, hogy végre egy ilyen nagyszerű boltot nyithattunk meg a 2A Terminálon, amivel egy széles közönségnek, köztük sok gyereknek, illetve a gyűjtőknek okozhatunk örömet.”

Kapcsolódó hírek