Már a napenergiát is használhatják a vonatok Indiában

MTI/iho   ·   2017.07.20. 11:39

Újdelhi környékén már fel is szerelték a napkollektorokat az első szerelvény tetejére. Felhős idő esetén akkumulátorra kapcsolják ezeket a berendezéseket, csak végszükségben használnak dízelmotort. A napkollektorok felszerelésével szerelvényenként évi huszonegyezer tonna dízelolajt takarítanak meg, csökkentve a károsanyag-kibocsátást - közölte az indiai államvasutak szóvivője, aki szerint az elkövetkező fél évben legalább négy további vasúti szerelvényen helyeznek el napelemeket.

Indiában a vasút a fő közlekedési eszköz nagyobb távolságokon, a vonatokon naponta huszonhárommillió ember utazik. Négy százalékos hányaddal India a világ harmadik legjelentősebb károsanyag-kibocsátója.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Vasútmodell

Terepasztalcsodák Szolnokon

MTI/iho   ·   2024.02.25. 14:00

Csaknem kétezer négyzetméteren tíznél is több terepasztallal várják a látogatókat a 10. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításon március 15. és 17. között az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.