Már nagy siker a 2022-es InnoTrans: a kiállítói terület több mint kilencven százalékát lefoglalták

iho/vasút   ·   2021.09.29. 15:00
innotrans_berlin

A közlekedési technológia nemzetközi vására a jövő szeptemberi megnyitás előtt már egy évvel elérte az előző, 2018-as esemény foglalási szintjét.

A világ vezető közlekedési technológiai szakkiállítását eredetileg 2020 szeptemberében rendezték volna meg tizenharmadjára, a koronavírus-pandémia miatt azonban először 2021. április 27–30-ára tolták el, majd végül törölték. Így a következőre csak 2022-ben kerülhet sor a berlini kiállítási központban. A négyévnyi szünet óriási érdeklődést generált: a lefoglalt terület mérete 103 ezer négyzetméterrel a hivatalos regisztrációs időszak végére, október 15-re már meg is haladta a 2018-as InnoTrans foglalási területét. A 2022-es alkalom is tartogat újdonságot: ekkor avatják majd fel a rendezvény új, többfunkciós Hub27 csarnokát. A nyitott pályaterülethez közvetlenül kapcsolódó létesítmény összesen tízezer négyzetméter további kiállítóteret kínál – a plusz területet már teljesen le is foglalták a regisztráló kiállítók! A sínek, valamint a 3500 méteres sínterületet kínáló szabadtéri terület is már majdnem teljesen elkelt. Az InnoTrans igazgatója, Kerstin Schulz elmondta: nagy a kereslet a kiállítók részéről. A Hub27 használatával tovább tudták növelni az InnoTrans teljes területét, ezzel továbbra is kínálhatnak egyéni szabad területeket a megfelelő szegmensekben.

Magas, 64 százalékos a kiállítók nemzetközisége is: összesen 57 országból érkeznek. Kerstin Schulz szavai szerint a szervezők örülnek a világ minden tájáról érkező népszerűségnek. Nagyon jó látni, hogy a kiállítók többsége a járvány idején is hű maradt az InnoTranshoz, és azok a kevesek is, akik kezdetben érthető okokból kiestek, fokozatosan visszatérnek. Láthatóan mindenki nagyon várja, hogy 2022. szeptember 20–23. között újra találkozzon a szakma ezen a globális ipari platformon.

InnoTrans 2022: a mobilitás jövője

A kiállítók a vasúti technológia, a vasúti infrastruktúra, a tömegközlekedés, a belső terek és az alagútépítés szegmensekben mutatják be újításaikat. A tömegközlekedési szegmensben új kiállítási területet hoznak létre Mobilitás+ néven, kifejezetten a kiegészítő mobilitási szolgáltatókat megcélozva; a részlegen minden a megosztott mobilitás, a mobilitási alkalmazások és az első és utolsó mérföld körül fog forogni. Újra megjelenik majd a Bus Display bemutató is, mely a járműgyártóknak nyújt lehetőséget a buszok bemutatására; a járművekkel próbautat is meg lehet majd tenni.

Élőben a helyszínen, digitálisan a hálózatban

Az InnoTrans 2022 hangulatához virtuális ízelítőt kínál az InnoTrans Preview. Az InnoTrans Podcast a mobilitás jövőjéről fog szólni. A következő, október 12-én sugározni tervezett epizódnak az Alstom elnök-vezérigazgatója, Henri Poupart-Lafarge lesz a vendége.

A digitális kiegészítő szolgáltatások az InnoTransnál is elérhetők lesznek: a keretprogram és a Speakers’ Corner élő közvetítése, valamint a vásár utáni igény szerinti videók kínálata mellett a kiállítók bejelentkezhetnek az InnoTrans digitális ipari platformján az év 365 napján.

A magyarok sem maradnak ki

Az InnoTrans-on magyar kiállítók is rendszeresen részt vesznek a kiállítás összes témakörében. A 2022-es rendezvényre közel húsz cég jelentkezett, akik több mint 570 négyzetméteren prezentálhatnak. A kiállítók számára 2021. október 15-e a jelentkezési határidő. Az InnoTrans-al kapcsolatos további információkat ide kattintva lehet elérni.

A Berlini Vásárközpont (Messe Berlin) által kétévente Berlinben megrendezett InnoTrans a közlekedéstechnika és vasútipar vezető nemzetközi szakmai vására, kiállítása. A legutóbbi, 2018-as alkalomra 149 országból 153 ezer 421 szakmai látogató érkezett és gyűjtött információt 61 ország 3062 kiállítójának legújabb innovációiról. A rendezvény öt fő témaköre a vasúti technika, a vasúti infrastruktúra, a tömegközlekedés, a belső enteriőr, valamint az alagútépítés. A kiállítások világában egyedülálló dolog a 3500 méter hosszú kültéri sínterület, melyen a legkülönbözőbb típusú vasúti járműveket állítják ki.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek