Már Velimben rója a köröket az RCH hibrid tolatómozdonya

iho   ·   2021.08.19. 09:00
rch

A kínai CRRC vállalat leszállította az első újépítésű tolatómozdonyt is a Rail Cargo Hungaria (RCH) számára.

A gép már Európában van és a csehországi Velim melletti próbapályán végez futópróbákat. Az alábbi videót Tomáš Pelech videós töltötte fel a Youtube-ra, a fönti képnek is ez a forrása:

A Rail Cargo Hungaria (RCH) számára árufuvarozásra optimalizált villany-hibrid mozdonyokat, egy vonali és egy tolatómozdonyt fejlesztett ki a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co., Ltd. (CRRC ZELC) vállalat. A két-két gépre szóló szerződést Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár és Duan Jielong, Kína magyarországi nagykövetének jelenlétében írták alá a felek még 2019. szeptemberében. Mindkét típus villamosüzemű és akkukkal is fel van szerelve, így felsővezeték nélküli pályaszakaszokon is dolgozhatnak. A tolatómozdonyokkal az RCH Magyarországon lát majd el feladatokat, a vontatómozdonyokat pedig Magyarországon kívül Horvátországban, Szerbiában, Romániában, Macedóniában, Görögországban, valamint Bulgáriában fogja közlekedtetni.

A fejlesztés költségeit teljes egészében a kínai fél viseli. A Rail Cargo Hungaria a megállapodás értelmében négyéves időtartamra bérbe veszi a járműveket, a bérleti szerződés magában foglalja a járművek teljeskörű karbantartásának kiadásait is. Amennyiben a hibrid mozdonyok az elvárt teljesítmény szerint fognak működni, az RCH élhet további bérlési, vagy akár vásárlási opció lehívásának lehetőségével, illetve kedvező feltételekkel rendelhet további húsz-húsz járművet mindkét típusból.

Az első vonali mozdony 2020. szeptemberében gördült ki a gyárkapun, most pedig a tolatógép tűnt fel a színen.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek