Meggyanúsították a tizenkilenc sérültet eredményező ikladi vasúti balesetben érintett teherautó sofőrjét

MTI/iho   ·   2022.10.17. 09:00
01_aszod_baleset

Érvénytelen jogosítvánnyal vezette a forgalomból kivont billencset.

Tömegszerencsétlenséget okozó vasúti közlekedés biztonsága elleni vétséggel gyanúsította meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság azt a szabadlábon védekező 41 éves vácegresi férfit, aki pénteken az általa vezetett nyerges vontatóval egy motorvonattal ütközött Ikladnál, és emiatt tizenkilenc ember megsérült. A rendőrök kezdeményezték a férfi rendkívüli pályaalkalmassági vizsgálatát is.

A baleset péntek 9 óra közül történt a 2108-as úton, egy járműszerelvény a jelzőberendezés nélküli vasúti átjáróba kanyarodva összeütközött a Balassagyarmat felől érkező motorvonattal. A balesetben tizenkilenc ember megsérült: öten, köztük a vonat vezetője súlyosan, tizennégyen könnyebben. A járműszerelvény sofőrje nem sérült meg, a helyszínen alkalmazott alkoholszonda szerint nem ivott vezetés előtt.

Az adatok ellenőrzésekor azonban kiderült, hogy a 41 éves vácegresi férfi jogosítványa nem érvényes az általa vezetett, korábban a forgalomból kivont járműszerelvényre.

Ez a baleset az idén a nyolcvanadik vasúti átjáróban történt baleset.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek