Megindult a hétköznapi közlekedés a pálházi kisvasúton

iho/vasút   ·   2020.06.16. 13:30
400px_palhaza_kisvasut

A koronavírus-járvány visszaszorulásával párhuzamosan az elsők között indult újra az Északerdő Zrt. Pálházi Állami Erdei Vasútja. A vonatok június 15-étől ismét közlekednek hétköznapokon is a népszerű zempléni kisvasút Pálháza és Rostalló közötti vonalán.

Június 15-étől már a nyári menetrend szerint járnak a PÁÉV vonatai (fotó: Északerdő Zrt.)

A nyári szezonban vasárnaptól csütörtökig napi négy, míg pénteken és szombaton napi öt vonatpár szolgálja a vonatozni vágyókat. A pénteki és szombati plusz járatpár az idei menetrend újdonsága, ami késő délután ígér további utazási lehetőséget a Kőkapun és környékén üdülők, a „hosszú hétvégéző” vendégek számára. A járatok a végállomásokról kétóránként indulnak, a menetidő mindkét irányban negyven perc. Az érvényes menetrend elérhető az Északerdő Zrt. honlapján, az Erdei vasutak menüpontnál. A meghirdetett járatokon felül különvonatok rendelésére is van lehetőség.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Áprilistól augusztusig Fertő-táj vonatokat közlekedtet a GYSEV

GYSEV/iho   ·   2024.04.13. 12:00

A vasúttársaság Sopron és Nezsider között elsősorban turisztikai céllal indított járatainak az a célja, hogy környezetbarát vasúti közlekedéssel minél többen felkeressék az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar és osztrák oldalának településeit, látnivalóit.