Megkezdődött az 52-es főút négysávossá alakítása Kecskeméten

MTI/iho   ·   2022.08.13. 15:00
00_52-es_kecskemet

Mintegy 4 milliárd 200 millió forint állami forrásból négysávosra bővítik az 52-es főutat Kecskeméten, illetve felújítják, korszerűsítik a már korábban is széles útszakaszokat; a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. megbízásából a beruházást a Hazai Építőgép Társulás Zrt. végzi.

A NIF tájékoztatása szerint a fejlesztés első ütemében megújul az 52-es főút az 5-ös főút és Vízmű utca közötti szakasza. A projekt célja a városközpont és az M5-ös autópálya közötti menetidő csökkentése, az útszakaszon tapasztalható torlódások csillapítása és a csomópontok áteresztő képességének növelése, biztonságosabbá tétele. Az 52-es főúton, Kecskemét lakott területén a sávbővítéses szakaszok mellett csaknem két kilométer hosszú kerékpárút is épül, és két turbó körforgalmat is kiépítenek az Olimpia utcánál és a Sport utcánál.

A Katona József Gimnázium előtti buszmegállót, valamint a Boldogasszony téri jelzőlámpás gyalogos-átkelőhelyet áthelyezik. A Vízmű utcai jelzőlámpás csomópont korszerűsítésekor a Vízmű utcában és az Izsáki utat érintő mindkét ágon további egy-egy kanyarodósávot alakítanak ki.

A munkálatok ideje alatt, várhatóan 2024 tavaszáig ideiglenes forgalomkorlátozások is lesznek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Régi idők Forma-1-e a Balaton partján

Harmati Marcell   ·   2024.06.09. 14:10

A népszerű olasz sportautómárka, a Ferrari, tesztelési lehetőséget hirdetett a Balatonfőkajár határában a közelmúltban felépített versenypályán, a Balaton Park Circuit-en. A háromnapos eseményen három, korábbi F-1-es Ferrari körözött az aszfalton.