Megújuló frizura a pandémia alatt?

iho   ·   2020.06.06. 10:51

Furcsa idők

Olyan időket élünk manapság, amikor is semmi nem mondható normálisnak. Az elmúlt hónapokban például szinte teljesen átalakult az életünk; vállalkozások zártak be, emberek vesztették el munkahelyüket, minimalizálódtak személyes kapcsolataink. A pszichológusok sorra javasolták, hogy igyekezzünk tartani a megszokott ritmust; viseljünk olyan ruhákat, amelyeket a munkába vennénk fel, tegyünk fel egy leheletnyi sminket, stb. Viszont sokan csak most vágtak maguknak frufrut, színezték át hajukat. Lássuk, valójában mi állhat mindennek a hátterében; az unalom vagy a stressz!

Stressz hatása

Stresszhelyzetben arra vagyunk kódolva, hogy tegyünk valamit, amivel elfogadjuk az újonnan kialakult szituációt. Ez tulajdonképpen akkor még jobban érvényesül, ha az adott stresszhelyzet váratlanul érkezik. Christie Ferrari klinikai szakpszichológus szerint az emberek négyféleképpen reagálhatnak ebben az esetben; elhatárolódással, idegeskedéssel, támogatást keresnek vagy felelősségteljesen kezdenek el gondolkodni a megoldáson.


Hogy jön ide a frizuraváltás?

A fizikai megjelenés változtatása vagy a hajvágás egyenesen háromféle megküzdési formába is beleesik, és kifejezetten általános reakciónak minősül stresszes időszakban. Egy új fazonnal szomjazunk az emberek támogatására, és azt is meg akarjuk mutatni, hogy jobban nézünk ki karantén után, mint előtte.

Morgan Francis klinikai szakpszichológus szerint egy új hajszínnel kívánhatjuk bebizonyítani azt, hogy ebben a bizonytalan helyzetben is képesek vagyunk hatással lenni dolgokra. Képes vagyok befolyásolni, hogy nézek ki" - Gondolhatjuk sokan, mert ez legalább rajtunk múlik.

A megváltoztatott haj színe is árulkodó, sokan váltottak például élénk, bevállalós színekre, mint a pink vagy a lila. Ez amolyan serdülőkori lázadásnak tudható be, így próbálnak reagálni a tragédiára, a rosszra.

A JOY szépségtippjei között megannyi érdekességre lelhetsz a témában, amelyek talán téged is új ötletekkel inspirálhatnak.

Az egyedüllét “áldás” lehet

Sokan pedig minél több időt töltöttek egyedül, annál több dologra jöttek rá magukkal kapcsolatban, így megunták a “régit”, és valami újra vágytak.

A szakemberek szerint nincs kizárva, hogy hamarosan a szépségszalonokat is elárasztják a változtatni kívánó nők. Remélhetőleg jobban sikerülnek majd ezek a frizurák, mint a pandémia alatti hirtelen váltások.

(x)

Kapcsolódó hírek