Megújult Vaja-Rohod és Medgyesegyháza vasútállomás

iho/vasút   ·   2023.10.02. 08:20
00_vaja-rohod_medgyesegyhaza

A Magyar Falu Program keretében.

Mád, Szany-Rábaszentandrás, Zichyújfalu, Okány, Biharnagybajom, Csömödér-Páka után Vaja-Rohod és Medgyesegyháza már a hetedik és a nyolcadik vasútállomás, ahol az utazóközönség a felújítás után kulturált és modern környezetben válthat jegyet, várakozhat.

A Vaja-Rohod vasútállomáson végzett munkálatok során az épület tetőhéjazata megújult és új nyílászárókat építettek be, továbbá az egységes megjelenés érdekében elvégezték a teljes homlokzat karbantartását. A mai kor elvárásainak megfelelően, az utazóközönség kiszolgálását USB töltőasztallal rendelkező klimatizált váróterem és korszerű utasmosdó biztosítja, a tájékozódást megújult statikus utastájékoztató elemek (táblák, piktogramok) segítik. A felvételi épület környezetének rekonstrukciója során, térkővel burkolt gyalogos közlekedőfelületeket alakítottak ki, új kültéri bútorokkal és új fedett kerékpártolóval.

Az épület mellett lévő burkolatlan területeken elvégzett tereprendezés és virágosítás teszi szebbé az állomás megjelenését. A településsel közösen végzett összehangolt munka eredményeként, az állomás területén kamerarendszert telepítettek.

Medgyesegyházán klimatizált várótermet és akadálymentes utas WC-t alakítottak ki, a pénztár biztonsági üveget kapott. A kényelmes közlekedés érdekében az épület bejáratát a város felőli oldalon átalakították széles, automata ajtóra. Az utasváróban megújult az ülőfelület valamint a statikus utastájékoztatás, és USB-töltős asztal szolgálja a várakozók kényelmét. A vágányok felől a lépcső és a gyalogos átjáró közötti területet is rendezték, a felvételi épület utcai lépcsőjéhez feljáró korlát készült. Az épület környezete térburkolattal, kerékpártárolóval és zöld szigettel gazdagodott.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek