Megvolt a Felcsúti kisvasút első balesete

iho   ·   2018.06.12. 18:00
87felcsut

Elvesztette szüzességét a Vál-völgyi kisvasút. A Zoom.hu szerint még vasárnap este megtörtént a kicsit több mint két éve működő, nem egészen hat kilométeres keskenynyomközű vasút első balesete, de azóta nem jelent meg hír az eseményről.

A portál szerint egy helyi rendezvény miatt meghosszabbították a kisvasút üzemidejét, és egy autó vezetője, azt gondolva, hogy ilyenkor már nem jön vonat, kellő körültekintés nélkül hajtott a sínekre.

A baleset helyszínéhez közeledik egy korábbi menet (fotó: Vörös Attila)

A beleset az üzem központi állomásától (az egykori 6-os MÁV-vonal Alcsút–Felcsút állomásától) északra lévő átjáróban történt. A vonat húsz métert tolta a Volkswagent, a sofőr megsérült. A vonat utasai közül senkinek sem lett baja. A Bicskei Rendőrkapitányság vizsgálja a balesetet.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.