Milliárdokat bukott a főváros a metróperekben

iho   ·   2014.09.22. 10:20
A Népszabadság azt írja, a Siemensnek már kifizettek 2,9 milliárdot, de a német cég jelenleg is ennek a többszörösére perli a BKV-t. Súlyos milliárdokat követel az Alstom és a Bamco is. A lap kiemeli: a fővárosi önkormányzat az idén 11,9 milliárd forintot különített el a peres ügyekre, de ebbe a 4-es metrón kívüli jogviták kockázata is beletartozik. Ha a BKV a második Siemens-pert is elveszíti, már akkor jócskán kifut a keretből – jegyzi meg a lap, hozzátéve: a főváros a perekkel kapcsolatos ügyvédi tanácsadásra is jelentős összeget költ.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.