Minibusz és vonat ütközött Egyiptomban: huszonkét halott, tizenöt sérült

MTI/iho   ·   2013.11.18. 09:07
Az állami televízió és a rendőrség közlése szerint Kairótól délre egy vonat és egy minibusz ütközött össze egy vasúti átjárónál. Későbbi hírek már arról szóltak, hogy a vonat nemcsak a busszal, de egy könnyű teherautóval is ütközött. A szerencsétlenségben mintegy tizenöten megsérültek.

A katasztrófa oka egyelőre ismeretlen. A Mena egyiptomi hírügynökség jelentése szerint a vasúttársaság, illetve a belügyminisztérium vizsgálja a történteket, és hivatalos nyilatkozatot tesz majd közzé.

A hajnali szerencsétlenség minden bizonnyal tovább szítja az egyiptomi lakosság felháborodását a közúti, illetve vasúti közlekedés biztonságának súlyos hiányosságai miatt, amiért több egymást követő kormány is felelős. Mindez ahhoz vezetett, hogy az elmúlt években Egyiptomban sok halálos baleset történt.

A közlekedési hatóságokat múlt esztendőben rendkívül éles bírálatok érték, miután egy vonat és egy iskolásokat szállító busz ütközésében ötven ember vesztette életét. Az áldozatok többsége gyermek volt.

Az ország legsúlyosabb vonatbalesete 2002-ben történt, amikor egy zsúfolt személyszállító vonat hét kocsija kigyulladt, és legkevesebb 360 ember életét vesztette.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek