Most két remot Kocúrral vitték az eszéki tartályvonatot

  ·   2020.11.30. 18:00
13617_T20V9382_201127_

Megpróbáltuk üldözni a vonatot, nem volt benne sok köszönet...

Újabb rakott tartályvonatot közlekedtetett a CER vasútvállalat Magyarbólyon át Eszékre. A tizenöt kocsis szerelvény Rajkánál lépett be az országba, Kelenföldig a 104-es Transmontana húzta, itt csatlakozott a menethez a 742 761-es remot Kocúr. Pusztaszabolcsig együtt mentek, itt a Transmontana leakadt, helyébe pedig a másik Kocúr, a 762-es lépett. Pusztaszabolcstól Pélmonostorig már a két dízel dolgozott.

Kelenföldön a tartályvonat (képek: Vörös Attila)

Sajnos hiába próbáltuk beérni, Nagylók után csak Kurdon volt keresztje a tehervonatnak, de már ide is a sorompó jelzésének szabadra váltására érkeztünk. A vonat Dombóváron hosszabb időre megállt, így volt idő a bükkösdi alagutaknál elhelyezkedni – mint kiderült, hiába, csak este indult tovább a szerelvény. Akkor viszont egészen Magyarbólyig mentek, így a legszebb 40-es és 65-ös vonali fotóhelyeken sötétben haladt át az eddig még nem látott összeállítású tehervonat. A határátlépés szerencsére másnap délelőttre maradt, így készülhetett drót nélküli fotó is a duplakocúros tartályvonatról az utolsó magyarországi kilométereken Dél-Baranyában.

Nagylókról gyorsít ki keresztek után a 40-es vonalon már a két remot Kocúrral a szerelvény

Magyarbólyban alszik a vonat, a személyzet csak később érkezett meg rá

Lapáncsa határában robog a horvát határ felé Magyarbóly alatt a tartályvonat

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút Ellátási lánc Szállítmányozás Közút Haszonjármű

Döbbenet a vasút alágazatban: fordított modális váltást okozhat az EP-bizottság döntése

iho.hu   ·   2024.02.15. 13:15

Az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottsága képviselői szerdán huszonhat igen szavazattal, tizenegy ellenében és egy tartózkodás mellett fogadták el az előterjesztést a közúti fuvarozás súly- és méretszabályainak – felfogásukban az áruszállítás környezetbarátabbá tételét célzó – felülvizsgálatáról.