Moszkva: új reptér, új budapesti járatok

MTI/iho   ·   2016.08.24. 09:56

Az orosz közlekedési minisztérium a Jamal mellett az Uralszkije Avialinyii és a VIM-Avia számára engedélyezte járatok indítását a Zsukovszkijról. A Jamal Budapesten kívül Ausztriába, Németországba, Csehországba, Bulgáriába, Grúziába, Kazahsztánba, Kirgizisztánba és Tádzsikisztánba repül majd. A légitársaság két Airbus A-320-asa a tervek szerint októberben indul el.

A május 30-án felavatott, fapados és charterjáartok fogadására berendezkedett Zsukovszkij repülőtér építése mellett a másik három (Seremetyevo, Vnukovo, Domogyedovo) zsúfoltsága és magas árai miatt döntöttek. Az építés első üteme 2014-ben készült el, a 2019-es teljes befejezésre az összesen hatvanezer négyzetméteres terminálon évi tizenkétmillió utast tudnak fogadni. Szintén erre az évre ígérik a moszkvai Kazanyi pályaudvarról közlekedő, közvetlen expresszvonat indítását is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek