Mozdonycsere Balatonfenyvesen

iho   ·   2013.06.15. 09:00
DSC_0463

A 2003-as gyógyulni megy<br />(a képeket olvasónktól kaptuk)

A MÁV-Start előkészült a növekvő balatoni forgalomra, így kisvasútján, Balatonfenyvesen is mozgalmas napok zajlanak.

Az elmúlt héten a jelenleg nem üzemelő kecskeméti kisvasútról a MÁV-Trakció az Mk48 2008-as mozdonyt Balatonfenyvesre szállította, ahol a nyári időszakban szükség lesz vonóerejére. A korábban itt vitézkedő Mk48 2003-as mozdonyt pedig felújításra Dombóvárra szállították. Várhatóan ez a mozdony is ide fog visszatérni, mert az elmúlt év tapasztalata alapján a nyári mentesítő vonaton nagyon sok utast szállítottak Balatonfenyves és Somogysezntpál között.

Kecskemétről érkezett a 2008-as

Szükség volt a mozdonyvezetők képzésére is, mert a MÁV-Trakció helyi mozdonyvezetői közül kevésnek volt típusvizsgája, ezért a napokban több vonatot lehetett látni Mk48-as mozdonnyal a vonalon.

Levegőben, forgóvázak nélkül

Szintén megérkezett Balatonfenyvesre egy felújított kerékpárszállító kocsi is, amelynek hivatalos átadása június 22-én lesz Pálmajorban. A korábban poggyászteres kocsi a bugaci tanyavilágban dolgozott, és kecskeméten leállították. A Start megrendelésére Nagykanizsán újult meg és vette fel a korábbi GV-re jellemző zöld színt, valamint a Start kerékpárszállító kocsijainak dinamikus színvilágát jól visszaadó egyedi köntöst.

A kisvasúti kerékpárszállító eredetileg Kecskeméten szolgált

Kapcsolódó hírek