Nagy útépítés kezdődik Nyíregyházán: kétszer két sávosra bővül a nagykörút délnyugati szakasza

iho/közút   ·   2022.03.14. 15:00
00_nyiregyhaza_nagykorut

A Huszár sori és a Móricz Zsigmond utcai szűkületnek lesz vége.

Az egybefüggően mintegy 1200 méter hosszú nagykörúti szakasz meglévő, kétszer két sávos részének kétszer két sávosra történő kapacitásbővítése valósul meg. A fejlesztés továbbá öt jelzőlámpás csomópont és gyalog-kerékpárút, valamint az ezek átvezetését biztosító híd létesítését is magában foglalja.

(fotók: NIF Zrt.)

A projekt során az Érpataki főpályás keresztezésében a meglévőkét régi hídszerkezet helyett a kétszer két sávos út, járda, gyalog- és kerékpárút, valamint a két lakossági utca becsatlakozását szolgáló, ezek méretigényéhez igazodó, „A” terhelési osztálynak megfelelő, mintegy 423 négyzetméter pályafelületű, közel hatvan méter szélességű híd létesül. A tervezési szakaszon négy autóbusz megállópárt érint a beruházás.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a KE-Víz 21 Építőipari Zrt. és a Zemplénkő Kft. végzi nettó 5 milliárd 578 millió 144 ezer 901 forintból.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek