Nehézségeikre hívják fel a figyelmet a Cseh Vasúttársaságok Szövetsége tagvállalatai

iho/vasút   ·   2020.04.10. 12:00
400px_cdcargo_teher

A Cseh Vasúttársaságok Szövetsége (Asociace podniků českého železničního průmyslu, ACRI) tagjai között végzett felmérés szerint a vasútipari cégek a koronavírus-járvány okozta nehéz helyzet ellenére továbbra is működnek, bár számos problémával néznek szembe. A vállalatok válaszaiból kiderül, hogy elsősorban az alkalmazottak egészségének megőrzésére fordítanak nagy erőfeszítéseket, ugyanakkor a beszállítók és megrendelők egészségét is próbálják megóvni. A legtöbb vasútipari vállalat továbbra is gyárt, fejleszt, szállít és szolgáltat. Egyelőre a VUZ Velim (vasúti tesztpálya) is korlátozások nélkül tudja teljesíteni a megrendeléseit.

Csehországban a vasútipari cégek a koronavírus-járvány okozta nehéz helyzet ellenére továbbra is működnek, bár számos problémával néznek szembe (fotó: Václav Rubeš)

A vasútipari vállalatokat két fő kockázati forrás veszélyezteti: az egyik a beszállítói kör bizonyos fokú termeléskiesése, a másik pedig az alkalmazottak hiánya (például karantén miatt). Több cég jelezte, hogy számukra a határzár jelenti a legnagyobb gondot, mert így nagyon nehezen tudják teljesíteni a külföldi megrendeléseket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek