Német útdíj: váratlan esély!

iho   ·   2013.03.29. 08:58

Az International Road Transport Union (IRU) jogi bizottságának legutóbbi ülésén kaptak az érdekeltek tájékoztatást arról, miszerint egy németországi fuvarozó által indított eljárás során az Észak-Rajna–Vesztfália Tartományi Bíróság ítélete megállapította, hogy a Németországban a 12 tonna feletti járművekre alkalmazott útdíjbeszedési rendszer jogi háttere bizonytalan volt, még alkotmányossági aggályok is felmerültek. Ez a helyzet egészen 2011 júliusáig állt fenn, amikor az útdíjra vonatkozó szabályokat törvényi szintre emelte a német parlament.

Az ítélet jelenleg még nem jogerős, a szövetségi bíróság fog az ügyben végleges döntést hozni. Amennyiben ezt helybenhagyják, akár az a jogi helyzet is előállhat, hogy az érintett fuvarozón kívül mindazok, akik német útdíjat fizettek, visszatérítési követelést nyújthatnak be.

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Ez a balkanyar most más volt, ünnepibb: újra lehetett fotózni egy negyvenöt évvel ezelőtt készült fotót Szegeden

iho/közút   ·   2024.04.29. 12:10

Az 5-ös vonalon a Bartók tér és Újszeged, Gyermekkórház között négy és fél évtizede indult el a trolibusz-közlekedés, elsőként a vidéki nagyvárosok között. Emlékjeggyel, emlékmatricával és egy emlékezetes szalagátvágós balkanyarral ünnepelte az évfordulót a Szegedi Közlekedési Társaság.