NGM: 360 kamionsofőrt vesz fel a Waberer’s

iho/közút   ·   2012.03.23. 10:22

Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár és Wáberer György elnök-vezérigazgató megállapodása alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 240, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 120 új munkahelyet hoz létre a Waberer’s International Zrt. szállítmányozási cég.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint a program lényege, hogy a megyei kormányhivatalok munkaügyi központjai által a Waberer’s szakembereivel közösen kiválasztott álláskeresők – központi forrásból finanszírozott – hivatásos nemzetközi gépjárművezető-képzésben részesülnek.

Az európai közúti fuvarozási piacon májusban jelennek meg az első borsodi és szabolcsi kamionsofőrök, akik eleinte a Waberer’s tapasztalt pilótáinak felügyeletével, majd később önállóan vezetik a legmodernebb, 24 tonnás, Euro5-ös, környezetbarát hajtóművekkel szerelt nehézgépjárműveket.

A közlemény emlékeztet, hogy Magyarország egyik legkomolyabb problémája az alacsony foglalkoztatottság. Míg a gazdaságilag aktív rétegek több szegmensében a foglalkoztatottság szintje az uniós átlag közelében mozog, van néhány jól azonosítható gócpont, amely lényegesen elmarad az unió átlagától. Ilyen az 50 felettiek, a pályakezdők, a képzetlenek vagy a kisgyermeket nevelő fiatal nők csoportja. Emellett hatalmasak az országban a területi különbségek is.

A kormány érzékelve a problémát, ezeket a térségeket és ezeket a társadalmi csoportokat célozva igyekszik különböző, jól célzott foglalkoztatási programokkal beavatkozni – áll a közleményben.

Waberer György, a Waberer’s International Zrt. elnök vezérigazgatója a Boon.hu érdeklődésére elmondta: cége évente 150-200 szerelvénnyel bővíti szerelvényflottáját, így folyamatos igény van a szakképzett, megbízható munkaerőkre. Érdeklődésünkre elmondta: egy-egy kamionsofőr nettó 250-300 ezer forintot visz haza havonta, ami nem kevés pénz a jelenlegi kereseti viszonyok között.

Kapcsolódó hírek