Nohabozzon a Balatonra, s közben egyen egy jót!

iho   ·   2014.07.11. 19:00
nohbal0

A 17-es még a fővárosban (fotók: Vörös Attila)

A tavalyi sikeres fogadtatásán felbuzdulva idén is forgalomba áll a legendás svédacél: hétvégente lehet találkozni vele a Budapest-Déli–Balatonfüred–Tapolca útvonalon. 2013-ban, magyarországi forgalomba állásának ötvenedik évfordulóján lehetett újra Nohab-vontatású menetrend szerinti járaton utazni. Nem várt sikert aratott az egykori M61-es: a mozdony a hazai és nemzetközi vasútbarátok, nosztalgiával emlékező utasok köréből számtalan érdeklődőt vonzott.

És „vidéken”. Napi képrejtvény: hol jár a Nohab vontatta szerelvény? Várjuk válaszaikat a kommentekben!

Nálunk is van Nohab!

Aki szeretne Nohab fotóval díszített emléktárgyat (hűtőmágnest, kulcstartót, tollat, esetleg hátizsákot), az nézzen szét webshopunkban! Limitált példányszámban valamennyit megtalálja, de rendelhet a megjelent könyveink közül is, vagy más mozdonyos relikviákat is választhat. Érdeklődni hétköznapokon lehet 9 és 15 óra között e-mailben vagy telefonon (1/787-5626) is!

Épp ezért július 12-től kezdődően hétvégenként Budapest-Déli pályaudvar és Tapolca között egy Tekergő vonatot, Tapolca és Budapest Déli-pályaudvar között pedig egy Kék hullám vonatot Nohab húz. Mindkét vonattal kerékpárszállító és étkezőkocsi is közlekedik, így az utazás időpontjához igazítva akár egy kellemes reggeli, ebéd vagy vacsora is elfogyasztható útközben. Mivel a Kék hullám vonat InterCity kocsit is továbbít, így az utasok akár kellemes, légkondicionált kényelemben is élvezhetik a Nohab-vontatás élményét.

A Nohab vontatású Tekergő július 12-téől minden szombaton és vasárnap (kivéve augusztus 23-24-én), valamint augusztus 20-án szerdán is 9 óra 35 perckor indul Budapest-Déli pályaudvarról, és 13 óra 14 perckor érkezik Tapolcára. Ugyanazokon a napokon 15 óra 40 perckor indul a Nohab-vontatású Kék hullám Tapolcáról, és 18 óra 54 perckor érkezik meg a Déli pályaudvarra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek