Nőtt a prágai repülőtér bevétele

MTI   ·   2019.07.18. 13:15

Több mint 3,4 milliárd koronás (41 milliárd forint) adózott nyereséggel zárta a tavalyi évet a prágai Václav Havel repülőtér, ez 1,36 milliárd koronával haladja meg a vállalat előző évi profitját.

A Novinky.cz cseh hírportál szerdai tudósítása szerint a nyereség jelentős növekedéséhez  elsősorban a repülőtér utasforgalmának nagymértékű növekedése járult hozzá. A prágai légikikötő tavaly rekordszámú, 16,8 millió utast kezelt. A Václav Havel repülőtér összbevételei tavaly éves szinten 7 százalékkal 8,45 milliárd koronára (101,5 milliárd forint) emelkedtek. A bevételek legnagyobb része, 5,7 milliárd korona (69 milliárd forint) a repülőteret használó légitársaságoktól beszedett illetékekből származott.

A bevételek emelkedése lehetővé tette, hogy a repülőtér csökkentse adósságát: 1,5 milliárd koronáról (18 milliárd forint) 854 millió koronára (10,2 milliárd forint). A repülőtér menedzsmentje az idén az utasforgalom további növekedésére számít, az eddigi eredmények alapján az utasok száma meg fogja haladni a 17 milliót. A prágai repülőtérről 54 ország 162 repülőterére indulnak járatok.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kapcsolódó hírek