Növelte dolgozói létszámát tavasszal a Volánbusz

MTI   ·   2020.06.03. 12:42

A társaság közleményében kiemelte: a járatkapacitás a tanszüneti menetrendre történő átállással csak minimálisan, mintegy tíz százalékkal csökkent, a személyszállítási közszolgáltatási feladatok ellátása során a Volánbusz valamennyi munkatársára szükség volt, elbocsátás nem történt, folyamatosan zajlott az új kollégák felvétele. A munkahelyek megtartása és bővítése mellett a társaság végrehajtotta a 2020-as bérmegállapodásban foglalt vállalásait is, így átlagosan tíz százalékkal emelte a béreket, és segíti a nehéz helyzetbe került munkavállalókat is.

A biztonságos munkavégzést számos intézkedés segítette, a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként a járműveket és a létesítményeket rendszeresen fertőtlenítették, az utasokkal kapcsolatba kerülő munkatársakat pedig ellátták a szükséges védőeszközökkel, fertőtlenítőszerekkel. Azoknak az irodai dolgozóknak, akik feladataikat otthonról is el tudták látni, lehetővé tették a home office-rendszerben való munkavégzést.

A Volánbusz a munkavállalók létszámát tekintve Magyarország harmadik legnagyobb állami vállalata, a 2019 októbere óta országos szolgáltatóként működő társaságnál jelenleg 19 ezer 66 munkavállaló dolgozik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek