Nyugaton is sok a baleset a csúszós utakon

MTI   ·   2012.02.15. 17:06

Öten sérültek meg, amikor két személyautó ütközött egymással szerdán Szombathely közelében, a séi körforgalom és a 89-es főút kereszteződésében – közölte a rendőrség.

A baleset miatt az érintett szakaszon útzár van érvényben, az Ausztria irányából érkezőket Sé felé terelik, a Szombathely felől közlekedőket fél pályán átengedik – közölte Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Néhány órával korábban, a 87-es számú főúton, Szombathely és Kőszeg között négy autó ütközött össze a hirtelen jött hóesésben. Abban a karambolban hárman sérültek, az érintett útszakaszon szintén teljes útzár van, a forgalmat Gyöngyösfalu és Gencsapáti irányába terelik. Az útzárat ott várhatóan 17 óra körül oldják fel.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.