Okos világítású körforgalom épül Zalában

MTI/iho   ·   2023.06.19. 16:20
00_okos_vilagitas

Több mint másfél milliárd forintos beruházással alakítják át a Sümeg–Zalaegerszeg és Karmacs–Jánosháza közötti út csomópontját.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a 7328-as és a 7331-es jelű közút csomópontjában megvalósuló beruházás bruttó 1 milliárd 553 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból készül el. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút a munkaterületet átadta, a munkálatok 180 napot vesznek igénybe.

A csomópontban egy 38 méter átmérőjű körforgalom épül, közepén egy oszlopon négy okos lámpát helyeznek el. Az energiatakarékosság érdekében ezek éjszaka csökkentett fényerővel világítanak, de ha a szenzorok közeledő járművet észlelnek, akkor teljes fényerőre váltanak.

A felújítás részeként felmarják a meglévő burkolatot, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezetet kicserélik, ezt követően kiegyenlítőréteg, majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka készül. Kicserélik a KRESZ-táblákat, átépítik a buszmegállókat és új tartós burkolati jeleket festenek fel a kereszteződésben.

Nyitóképünkön a kereszteződés látható mai állapotában, itt épül okos világítású körforgalom.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek