Olcsó jegyek az Air France járatain

MTI   ·   2013.01.07. 18:22

Az Air France 49 eurós jegyárak bevezetését tervezi meglévő járatain, összesen 58 franciaországi belföldi, európai, valamint észak-afrikai célállomásra, 20 euróval alacsonyabb áron eddigi legolcsóbb ajánlatainál. Az olcsó jegyeket azonban nem lehet átfoglalni, és nem járnak utánuk törzsutas pontok sem, illetve poggyászt feladni csak pótdíjjal lehet.

A poggyászfeladás 15 euróba kerül előzetes internetes vagy telefonos foglalás esetén. Amennyiben az utas már csak a reptéren dönt poggyász feladása mellett, akkor a díj duplájára, 30 euróra emelkedik. 
A fedélzeten kínált italok és rágcsálnivalók azonban az olcsó jegyes utasoknak is ingyen járnak. Az új jegyár-kategória nem váltja fel, hanem kiegészíti az Air France klasszikus jegykínálatát.

Szintén a diszkont légitársaságok által támasztott verseny késztette az Air France-t arra a döntésre, hogy diszkont légitársasággá alakítsa át Transavia charter leányvállalatát, valamint január végétől egy társaságba vonja össze Britair, Régional és Airlinair regionális leányvállalatait.

Az Air France elnök-vezérigazgatója, Alexandre de Juniac a bejelentéssel együtt cáfolta azokat az értesüléseket, hogy társasága tárgyalásokat folytatna az Alitalia többségi tulajdonának megvásárlásáról, mondván, hogy nem rendelkeznek az ehhez szükséges forrásokkal. Az Air France 25 százalékos részesedéssel rendelkezik az olasz légitársaságban. Az Alitalia részvények eladási moratóriuma január 13-án jár le.

Kapcsolódó hírek