Óriási bírság vasúti kartellezés miatt?

MTI   ·   2012.01.09. 09:24

Január 19-én tárgyalja a Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa a magyar és osztrák állami vasúti árufuvarozó cégek ügyét, amelyben milliárdos bírságot szabhatnak ki – írja a Magyar Nemzet információit idézve a távirati iroda.

A Magyar Nemzet hétfői számában megjelent cikk szerint „váratlanul újjáéledt egy versenyhivatali eljárás, amely milliárdos büntetéssel fenyeget magyar és osztrák állami cargocéget”.

A lap felidézi, hogy 2008-ban indult versenyhivatali eljárás a Magyar Vasúti Egyesülés (MAVE), a Magyar Államvasutak (MÁV) Zrt., a MÁV Cargo Árufuvarozási Zrt., a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. és a CER Közép-európai Vasúti Árufuvarozási Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. ellen kartellezés gyanúja és amiatt, hogy befolyásolták az ukrán–magyar határkeresztező vasúti áruforgalom piaci versenyét.

A GVH-nál – folyamatban levő ügyről lévén szó – a Magyar Nemzet újságírójának nem adtak tájékoztatást. A lap piaci, meg nem erősített információkra hivatkozva 2,5 milliárd forint bírság kiszabásának lehetőségéről ír.

Kapcsolódó hírek