Óriási hidegbetörés Ausztriában

iho   ·   2013.10.11. 17:40

Évtizede nem látott téli időjárás sújtja Ausztria nyugati részét – olvasható az osztrák sajtóban. A kurier.at szerint az intenzív havazás miatt a péntek reggeli órákban több fa is a sínekre dőlt, valamint a felsővezeték is számos helyen leszakadt a térség vonalain. A Westbahnon Hall és Innsbruck, valamint Imst térségében volt kritikus a helyzet. Ezen kívül az ÖBB Scharnitz–Innsbruck, továbbá az Innsbruck–Brenner vonalon is leállította a forgalmat. Az A13-as brenneri autópálya is beállt, a nyári gumis autók képtelenek voltak haladni a sűrű havazásban. A helyzetet az is nehezítette, hogy a sztrádára is fák dőltek.

(forrás: ÖBB)

Tirolban a péntek délutáni órákban is számos fő- és mellékút járhatatlan, az Arlbergen át közlekedő vonatok közlekedése azonban stabilizálódott. Az o24.at arról számolt be, hogy Innsbruck és Scharnitz között az ÖBB közlése szerint szombat estig nem lehet újraindítani a közlekedést. A szintén több felsővezeték-szakadást elszenvedett Innsbruck–Brenner szakaszon a kora délutáni órákban egy vágányon megindulhatott a forgalom.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek