Óriási sikerrel zárult a III. RepTár MiG-29 Szimulátor Bajnokság Szolnokon

iho/repülés   ·   2023.06.07. 16:15
09_reptar_szimulatorbajnoksag_2023

A harmadik alkalommal rendezték meg, az ország minden szegletéből érkeztek versenyzők. A harmadik szolnoki esport-esemény a nézőközönségnek is kuriózumnak számított, ugyanis a Hangár épület aulájában óriás LED falon követhették nyomon a légiharcokat, amiket Fidel Ákos, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár századosa közvetített.

A zsűrizést neves repülős szakemberek vállalták. Az esemény fővédnöke Koller József dandártábornok, MHP Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka. A zsűri elnökének pozícióját Kilián Nándor, vezérőrnagy vállalta, helyettese Zsámboki Tibor nyugállományú ezredes, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár volt parancsnok helyettese, MiG-29-es vadászpilóta. Siklósi Zoltán nyugállományú alezredes, MiG-29-es vadászpilóta, hatósági berepülő pilóta, versenybizottsági tagként ügyelt a verseny szabályos lebonyolítására.

Kattintson képünkre, nézze meg galériánkat! (fotók: Reptár)

A III. RepTár MiG-29 Szimulátor Bajnokság helyezettjei
  1. 1. Lax Tamás, Budapest
    Az első helyezéssel járó díj: Mi-8 faroklégcsavar lapátvég,
    100 ezer forint értékű ajándékutalvány
  2. 2. Tófalvy Péter, Budapest
    A második helyezéssel járó díj: RepTár kupa – SZRO hármas hullámsávú antenna, a Mi-8 helikopterben is használt,
    60 ezer forint értékű ajándékutalvány
  3. 3. Szirmai Sándor, Budapest
    A harmadik helyezéssel járó díj: RepTár kupa – MiG-21 sugárhajtómű kompresszorlapát,30 ezer forint értékű ajándékutalvány

A Szimulátor Bajnokság minden résztvevője név szerinti emléklapban részesült.

A hagyomány folytatódik, 2024-ben is megrendezik a bajnokságot.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.