Összekötötték az M85-öst az Ágfalvi úttal

MTI/iho   ·   2024.05.07. 08:45
00_soproni_elkerulo

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat. A fejlesztés az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában 10,3 milliárd forintból valósult meg, és az Ágfalvi utat köti össze az M85-ös gyorsforgalmi úttal, közel az osztrák–magyar határhoz.

A soproni északnyugati elkerülő kivitelezése kétszer egy sávon 2019 decemberében indult és a szerződéses határidő előtt két hónappal fejeződött be: 300 milliárd forintot adott a kormány az M85-ös gyorsforgalmi út előkészítésére és kivitelezésére. Az észak-nyugati elkerülővel az Ausztriából érkezők vagy az oda tartók, illetve a Budapestről érkezők is gyorsabban érhetik el Sopront.

(fotó: MTI/Filep István)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Régi idők Forma-1-e a Balaton partján

Harmati Marcell   ·   2024.06.09. 14:10

A népszerű olasz sportautómárka, a Ferrari, tesztelési lehetőséget hirdetett a Balatonfőkajár határában a közelmúltban felépített versenypályán, a Balaton Park Circuit-en. A háromnapos eseményen három, korábbi F-1-es Ferrari körözött az aszfalton.