Otokar Vectiók Máltán Allison-váltókkal

iho/közút   ·   2016.06.11. 14:00
malta_otokar0

A Malta Public Transport (MPT) 143, Allison automata váltóval felszerelt Otokar Vectio C buszt vásárolt Málta és Gozo mediterrán szigeteinek szűk, hegyi útjain való közlekedéséhez. Az elmúlt évben az MPT az utasok jobb kiszolgálásának stratégiáját követve modernizálta és növelte flottáját.

Az Otokar Vectio C-k 9,6 méter hosszúak, mindegyik Euro 6 kompatibilis Cummins 250 lóerős motorral és Allison T 280 Torqmatic sebességváltóval. Ezek a járművek 62 utas szállítására képesek, sajátosságuk az egyszintű padlózat kialakítása, amely a mozgássérülteknek is elérhetővé teszi a járművet.

(fotók: Allison Transmission)

A spanyol Autobuses de León (Alesa) tulajdonában lévő MPT-nek meg kell birkóznia a máltai utcák kemény terepviszonyaival és erős forgalmával, miközben tartania kell magát a szállítási szerződésekhez minimum a következő tizennégy évben. Annak érdekében, hogy legyőzze a városok forgalmi kihívásait, az MPT Allison-váltóval felszerelt buszokat választott a menetrend pontos betartása érdekében.

– Az automata váltók növelik a vezetés kényelmét a városi környezetben, ahol állandóan meg kell állni, és váltani. Azáltal, hogy kiküszöböljük, hogy a váltásokra kelljen figyelni, növeljük a biztonságot és megbízhatóságot, valamint optimalizáljuk a működési költségeket is, az automata váltómódozatoknak köszönhetően – mondta David Bermejo, az MPT karbantartási igazgatója. – Ezen túl, a váltó folyamatos működése és kommunikációja a motor elektromos vezérlésével optimalizálja a motor nyomatékának kihasználtságát.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek