Polírozzunk házilag! De mivel?

iho   ·   2020.04.03. 09:43

(x)

Miért éri meg otthon polírozni?

Mert olcsóbb és sokkal jobb móka. Otthon polírozni nem azért éri meg, mert a szakemberek az évekig tartó képzés és a sokszor több száz újrafényezett autó után ne tennék tökéletesen a dolgukat. Ha egy megbízható polírozó műhellyel dolgozhatunk együtt, az valóban nagy kincs. Nem arról van szó, hogy a karosszéria szépítést nem tekintenénk egy külön szakmának.

Az autófényezést nem azért érdemes a saját kezünkbe venni, mert helyettesíthetjük a szervizek munkáját, hanem azért, mert ez a tevékenység látványos, szórakoztató és igen, otthoni körülmények között lényegesen olcsóbb is tud lenni, mintha rendszeresen műhelybe vinnénk a kocsit.

Mi kell hozzá?

Vége annak a kornak, amikor átalakított sarokcsiszoló gépekkel, fúrógép és flexkorong elé fogatott, saját készítésű fejekkel kellett dolgozni. A házilag kotyvasztott szerekre sincsen már szükség. A legtöbb autókozmetikai termékgyártó teljes csomagokat kínál egy-egy programhoz.

Ezekkel a készletekkel mindenfajta tapasztalat nélkül is eredményesen dolgozhatunk, hiszen a hatások egymásra épülnek - tehát nem fordulhat elő, hogy a nem megfelelően alkalmazott anyagokkal rontunk az egyes szerek hatásain.

Érdemes szétnézni az autókozmetikai áruházak kínálatában. A POLIRTECH.HU-nál például teljesen profi szereket lehet rendelni tulajdonképpen “háztartási” méretekben. Ha pedig megvan a kiválasztott termékcsalád, indulhat a munka!


Polírozógépek: drága az eszközpark?

A legtöbben azért ódzkodnak a házi polírozástól, mert úgy gondolják, hogy a drága eszközpark miatt érdemes inkább mégis a műhelyeket választani. Szerencsére ma már erre a problémára is van megoldás. Félprofi, profi polírozógépet néhány tízezer forint befektetésével vásárolhatunk.

Kezdőként egy Krauss excenteres géppel biztosan nem lövünk mellé. Egy ilyen készülék megakadályozza, hogy a munkánk hologramosodjon, vagy túlságosan koptassuk a lakkréteget. Egy kis gyakorlás után szinte gyerekjáték elsajátítani a kezelését.

Mégis, mennyi az annyi?

Egy kezdő autópolírozó csomag körülbelül százezer forintból állítható össze hatékonyan. Ez az összeg először ijesztően hangozhat, de ha profi, félprofi termékeket vásárolunk, ezek akár 20 autó polírozására is alkalmasak. A profi termékeket szervizek igényeire tervezték, így háztartási használatban évekig nem lesz szükségünk arra, hogy pótoljuk ezeket.

Egy polírozás mindössze néhány ezer forintba kerül - a gondos karbantartás azonban az autó értékállóságában meghálálja magát.

Kapcsolódó hírek